Bètaversie van WieWasWie.nl open voor publiek!

Na een intensieve periode van ontwikkelen, bouwen en testen is het zover: de bètaversie van WieWasWie.nl is online! Vanaf nu kun je op één plek zoeken in collecties van archiefinstellingen uit het hele land, eenvoudig een stamboom bouwen en informatie over je onderzoek delen.

Ondertussen wordt er achter de schermen gewoon verder gewerkt aan WieWasWie.nl. Dat is nodig, want niet alles werkt nog precies hoe het zou moeten. De bekende ‘bugs’ of fouten hebben we op de site gepubliceerd, zodat je kunt zien of een fout al bij ons in behandeling is. Daarnaast zal de collectie in de komende tijd verder worden uitgebreid.

De bètaperiode geeft ons dus de kans om de site te optimaliseren, terwijl het publiek WieWasWie.nl vast kan leren kennen. Want wij weten hoe nieuwsgierig jullie na de lange stilte rondom het project WieWasWie.nl zijn!

Er is veel gebeurd. Een aantal grote problemen in de functionaliteiten van het ‘zoeken’ en het ‘bouwen’ is gerepareerd. Op dit moment kun je zoeken in 18,6 miljoen documenten en 1, 7 miljoen  scans van originele documenten! En, zoals gezegd,  werken we samen met de deelnemende instellingen gewoon door aan verbetering van het platform en uitbreiding van de collecties.

De dagelijkse uitvoering van het project is overgegaan van het projectbureau van Stichting Archief Programmatuur (STAP) naar het Centraal Bureau voor Genealogie (CBG). De exploitatie en beheer van de website is dan ook vanaf vandaag in handen van het CBG. Het Centraal Bureau voor Genealogie (opgericht 1945) is hèt kennis- en documentatiecentrum voor persoons- en familiegeschiedenis. WieWasWie.nl is dus in goede handen!

Het kan even duren voordat de url WieWasWie.nl via alle servers vindbaar is. De verwachting is dat in de loop van de dag iedereen de nieuwe website kan bekijken.

Wij zijn blij dat we WieWasWie.nl nu kunnen laten zien en wij nodigen je uit om ons te laten weten wat je ervan vindt. Veel plezier met ontdekken!

(bron:WieWasWie.nl)

 

Opmerking

De site bevat nog een aantal fouten, deze zijn hier te vinden. Verder kan men op dit moment onbeperkt zoeken. Geef men bijvoorbeeld in het scherm "Geavanceerd zoeken" alleen Limburg op als regio, dan krijgt men een heel overzicht van de provincie Limburg.
Op wiewaswieblog.nl kan je nadere informatie lezen van gebruikers.