Genealogie

Jan Mathijs Moonen

Als kleinzoon van Chris Baltus en Maria Moonen, heb ik natuurlijk evenveel genen van Baltus als van Moonen in mij zitten. Beide voorouders heb ik wel uitgezocht, ook de voorouders aan de kant van mijn moeder, namelijk Berns en Cohnen. Maar toch weet ik niet zoveel van mijn Moonen - Donners voorouders. Ergens eind jaren 60 of begin jaren 70 ben ik met Maria Moonen wel eens bij het graf, aan de Akerstraat in Heerlen, geweest van haar ouders, die in de jaren 50 overleden zijn. Toen ik onlangs nog een foto wilde maken, was het graf al geruimd.

Baltus uit Raeren (B)

Een hele tijd geleden, zal voor 2010 geweest zijn, kwam ik in contact met Babi (Barbara) Baltus. Ze gaf toen aan dat haar opa Baltus waarschijnlijk uit België kwam. Omdat mijn voorouders ook uit België, Aubel, kwamen kon het best zo zijn dat er een links is tussen haar voorouders en de mijne. Helaas had ik toen veel te weinig informatie van haar voorouders. In februari 2018 veranderde dat. Er kwamen wat brieven bovenwater en ook een paar documenten. Uit de brief bleek, dat haar voorouders inderdaad uit Raeren (B) kwamen. In een brief van 1960, die werd geschreven door een Jakob Baltus uit Raeren aan Johann Baltus, stond dat hun moeder overleden was en begraven was in Kettenis en dat hun vader daarvoor al in Brazilië was overleden. De moeder van Jakob was Gertrud Ostländer (Ostlaender) en de vader August Bartolomäus Baltus. Volgens Babi was haar overgrootvader, samen met zijn vader, in 1912 vanuit België naar Brazilië vertrokken. Babi’s overgrootvader was toen 12 jaar.

Quaden, Quaaden, Quaeden, Quaerden

Onlangs kwam ik iemand tegen die Quaden heette. En natuurlijk, als ik die naam in mijn stamboomgegevens heb ga ik verder zoeken.
Een tante van mijn vader heette ook Quaden, namelijk Bertha Quaden. Zo woonde bij ons in de buurt, toen ik nog een tiener was. Waarschijnlijk ben ik er een keer geweest.

Maar goed Bertha Quaden, was getrouwd met een broer van mijn Oma aan vaders kant, namelijk met Christiaan Jozef Moonen. Zij trouwden op 3 mei 1928 in Heerlen. In 1962 overleed Christiaan Jozef en Bertha (Anna Maria Barbara) overleed in 1996.

Pagina's

Subscribe to RSS - Genealogie