Overslaan en naar de inhoud gaan

Genealogie is kennis en informatie delen! Sinds 2005.

Opzoek naar Zuster Juliana

Ingediend door fred op vr, 10/10/2014 - 17:31

 

Afgelopen woensdag, 8 oktober 2014, vond ik in mijn mail een mail van de heer Gerrit Kemerink. Hij was/is opzoek naar familieleden van Zuster Juliana. Deze zuster heeft samen met dokter de Wever, in het vroegere Sint Joseph Ziekenhuis in Heerlen gewerkt op de röntgenafdeling.

De heer Kemerink is samen met anderen aan het proberen om informatie boven water te krijgen over personen die in de pionierstijd van de radiologie met röntgenstraling hebben gewerkt en daardoor gezondheidsschade hebben opgelopen, en ten gevolge daarvan mogelijk ook overleden zijn. Daar ik mijn stamboom en mijn naam op internet heb staan, kwam hij bij mij terecht.

De heer Kemerink had al gevonden dat zuster Juliana in de wereldklijke wereld als Anna Maria Hubertina Maas geboren was. Via een dodenadvertentie in de Limburger Koerier werd er een link gelegd met de familie P. Baltus-Maas. Laat mij nu net, vorig jaar, deze familie wat verder uitgezocht te hebben. De familie Baltus - Maas komt dan ook in mijn gegevens voor. Zoeken op WieWasWie leverde al snel op dat de ouders van Zuster Juliana Servaas Maas en Regina Hanssen waren. Dit zijn ook de ouders van Anna Wilhelmina Maas die met Petrus Maas getrouwd was. Na nog wat zoeken op WieWasWie, vond ik nog een dochter. Een aantal nakomelingen van Servaas Maas en Maria Regina Hanssen staan hieronder weergegeven.

Ondertussen ben ik met een nakomeling van Baltus x Maas in contact gekomen. Deze heb ik dan weer via Google, Linkedin en een filmpje opgespoord. Ik beschikte namelijk ook over de geboortedata van een aantal nakomelingen. Dit maakte het zoeken weer eenvoudiger.