Overslaan en naar de inhoud gaan

Genealogie is kennis en informatie delen! Sinds 2005.

Kennis

Soundtoll register online

Ingediend door fred op wo, 16-10-2013 - 11:27

 

De Soundtolregisters (STR) vormen de administratie van de tol die de koning van Denemarken hief over de scheepvaart door de Sont, de zeestraat tussen Zweden en Denemarken. Ze zijn (met hiaten in de eerste decennia) bewaard gebleven voor de periode 1497 tot 1857, toen de tol werd opgeheven. Vanaf 1574 is de serie vrijwel compleet. De STR worden bewaard in het Deense Nationaal Archief (Rigsarkivet) in Kopenhagen.

Deze gegevens zijn nu in te zien op de site van de Soundtolregisters

Zoeken in Archief bij RHCL

Ingediend door fred op zo, 04-08-2013 - 12:49

 

Wist u dat u op de site van het RHCL ook kan zoeken in de collecties van het RHCL en SHCL? En dat u daar aktes van de Burgerlijke Stand, maar ook andere archieven kan vinden. Kijken we naar de Burgerlijke Stand dan vinden we daar gegevens tot 1960 terug. Het betreft dan overlijdens gegevens. Maar dat is niet het enigste. Men kan ook gegevens vinden van personen die lid waren van bijvoorbeeld de mijnwerkersbond. Met deze link komt u rechtstreeks op dez Zoekpagina.

WieWasWie

Ingediend door fred op za, 24-07-2010 - 00:00

 

WieWasWie is een gezamelijk project van meer dan 25 erfgoedinstellingen. Deze instellingen zijn momenteel bezig om een landelijke website te realiseren voor historisch onderzoek naar familie en personen.