Overslaan en naar de inhoud gaan

Genealogie is kennis en informatie delen! Sinds 2005.

Genealogische nieuwsgroepen

Ingediend door fred op ma, 07/04/2005 - 16:25

 

Door het gebruik van internet bij genealogie gaan soms deuren open. Het internet kan men niet alleen gebruiken om te surfen van de ene site naar de andere site, maar ook voor het uitwisselen van informatie m.b.v. nieuwsgroepen.

In de begintijd van het internet bestond het internet voornamelijk uit applicaties waarmee men berichten kon uitwisselen (usenet, nieuwsservers). Na ingebruikname van de eerste browser kwam de nadruk steeds meer te liggen op het surfen.
De nieuwsservers bestaan heden ten dage nog steeds. Is men via een provider aangesloten op het internet, dan biedt deze meestal ook een nieuwsserver aan. Bij @home is deze bijvoorbeeld : news.tilbu1.nb.home.nl Bij Planet news.planet.nl en bij HCCnet news.hcnet.nl.
De genealogische groepen zijn vervolgens te vinden op soc.genealogy. Een aantal groepen zijn hier :

        benelux
        german
        surname
        australia+nz

Ook zijn er zogenaamde binaries beschikbaar. Deze kunnen de inhoud bevatten van bepaalde genealogische cd's. Deze staan onder andere bij alt.binaries.cd.genealogy.
Alt.genealogy is ook een nieuwsgroep. Bij de bovengenoemde hoeft men zich niet aan te melden. Men kan gewoon een bericht versturen en met een beetje geluk krijgt men ook antwoord. Gebruik wel altijd een goede onderwerp regel!

In de bovengenoemde nieuwsgroepen kan men ook zoeken via Google!!
Ga hiervoor naar Google en kies discussiegroepen of klik hier. Geef een zoek item in en klik op Zoeken.
Men kan ook specifiek in een groep zoeken m.b.v. "baltus group:soc.genealogy.german"
Behalve deze usenet-nieuwsgroepen zijn er ook nieuwsgroepen waar men zich eerst moet aanmelden. Deze nieuwsgroepen zijn o.a. bij Yahoo! en op een aantal specifieke servers. Men kan de berichten in de e-mail lezen maar ook op het web.

Een aantal van deze groepen staan bij de weblinks genoemd.

Als je gebruik wilt maken van deze groepen, denk eraan dat het niet alleen nemen, maar ook geven is. Zet in de onderwerpregel altijd duidelijk wat je wilt weten, zodat het voor iemand anders duidelijk is. Heb je zinvolle informatie ontvangen laat het dan ook even weten. Reageer je op een vraag, beantwoord dan met een reply of beantwoorden, zodat de originele vraag er ook in staat. Dit werkt namelijk prettig. Als je via zo'n nieuwsgroep een discussie bent gestart, maak deze dan ook af via de nieuwsgroep of meldt dat je op een andere manier gaat communiceren. Andere kunnen namelijk ook profijt hebben bij bepaalde discussies.

Door deel te nemen aan deze discussie groepen heb ik verschillende verre familieleden gevonden die zich ook bezig hielden met genealogy. Verder maak je ook veel nieuwe vrienden!