Overslaan en naar de inhoud gaan

Genealogie is kennis en informatie delen! Sinds 2005.

Oud en stoffig?

Ingediend door fred op zo, 10/29/2006 - 00:00

 

Op naar de zolder of beneden naar de kelder. Oude dozen of dekenkisten doorzoeken, want ik herinner me toch wel degelijk mijn vaders oude schooldiploma en mijn opa's trouwboekje.

Met alle voordelen van het internet zou je bijna vergeten dat er niets leuker is dan snuffelen in oude schoenen dozen met familie foto's, bidprentjes en huwelijks aankondigingen. Begrijp me goed, wonende in Indonesie ben ik maar al te blij met Genlias en andere pagina's op het internet die me op weg helpen met onderzoek.

MIJN oude foto's, documenten en mijn eerder opgestarte stamboom onderzoek zijn nog steeds ergens in een container in Den Haag of Rijswijk, en oh wat zou ik er voor over hebben om al die oude geurende en mogelijk stoffige papieren hier bij me te hebben.

Maar ik zou wel weten wat te doen in combinatie met het internet! Ik zou ALLE foto's, uitnodigingen, krantenknipsels, geboortekaartjes direct scannen en op het internet plaatsen. Alles in één click bij de hand hebben is toch wel handig.

Maar ik blijf alle beginners aanraden: ga naar het archief, al is het alleen maar om je gegevens van het internet te controleren. Maar geloof me, er is niets leuker dan in het archief rond te snuffelen en te lezen dat de 'meid' die bij je voorvader werkte haar 'lief' vergiftigde. Of te ontdekken dat de bruidegom niet kon lezen noch schrijven en dus tekende met een kruisje. dat vind je niet terug op het internet!

Noot:
Hans, je hebt helemaal gelijk. Internet is een hulpmiddel, maar de oorspronkelijke aktes en andere stukken in het archief leveren een stuk meer informatie op.