Overslaan en naar de inhoud gaan

Genealogie is kennis en informatie delen! Sinds 2005.

Maria Adelheid Schiffers

Ingediend door fred op zo, 05/03/2015 - 16:33

 

Een aantal jaren geleden sprak Kee Bonnet mij aan dat ze een bidprentje had van een van mijn directe voorouders, namelijk Maria Adelheid Schiffers.  Ik had helaas geen tijd om het op te halen, maar onlangs gaf ze mij het.

Hierdoor trok het gezin waartoe zij behoorde, maar in het bijzonder haar moeder weer mijn aandacht. Maria Adelheid, was namelijk een dochter uit het tweede huwelijke van Maria Elisabeth Promper. Wat mij opviel was dat ik haar eerste echtgenoot in 1814 had laten overlijden in plaats van voor 1804. Haar tweede huwelijk, met Jan Schiffers was namelijk op 12 mei 1804.

Ik ben toen weer gaan zoeken naar de overlijdensakte van Gilles Klein, de eerste man van Maria Elisabeth Promper. Zoals ik al schreef was er wel een Gilles Klein overleden in 1814 en wel op 3-8-1814 te Vaals. Hij was toen 74 jaar oud en weduwe van Ide Radermacher (Ramakers).

Bij het huwelijk van een dochter uit het huwelijk van Gilles en Maria Elisabeth, Catharina Elisabeth Klein, was geen overlijdensakte beschikbaar, wel een akte van een notaris. Hierdoor is de vermoedelijke datum van overlijden ongewis.

Bij het schrijven van dit verhaaltje, kwam ik bij het Nationaal Archief ook een Gilles Klein tegen als Soldaat. Deze naam staat vermeldt in:

 
Onderzoek moet nog uitwijzen wie deze Gilles is.
 
Op 12 mei 1804 trouwde Maria Elisabeth met Jan Schiffers. Zij kregen drie kinderen. De jongste was Maria Adelheid. Ze is geboren op 2-5-1816 in Vaals, zeven maanden later overleed haar vader Jan Schiffers. Bijna vijf jaar na de dood van Jan trouwde Maria Elisabeth, 47 jaar,  wederom, maar nu met Thomas Beckers.
In onderstaande afbeelding staan de afstammelingen van Maria Elisabeth Promper.
 
Eerdere verhalen: