Overslaan en naar de inhoud gaan

Genealogie is kennis en informatie delen! Sinds 2005.

Genealogie

Hahn en Haan

Ingediend door fred op di, 12/13/2022 - 20:59

 

Een zus van mijn moeder was getrouwd met een Hahn. Een naam die o.a. in Nieuwenhagen voorkomt.  Bij het uitzoeken van de voorouders van mijn neven kwam ik een Hendrikus Hubertus Haan tegen, die met een Maria Catharina Hubertina Josepha Willems getrouwd was. Maar bij sommige aktes van de burgerlijke stand kom ik ook een Heinrich Hahn en  Maria Catharina Wilms tegen. Mijn vraag is nu zijn het dezelfde personen.

Onderstaand staan namen en leeftijden van o.a. de vader bij de verschillende feiten.

Familie Berns

Ingediend door fred op vr, 07/29/2022 - 16:49

 

Mijn oma aan mijn moederskant was Aleida Berns. Toen zij leefde zei ze altijd dat ze in Huissen (Gelderland) geboren was. Maar helaas, dat blijkt toch anders in elkaar te zitten. In onderstaande stukjes heb ik dat al eens eerder beschreven.

Jan Mathijs Moonen

Ingediend door fred op ma, 11/08/2021 - 14:01

 

Als kleinzoon van Chris Baltus en Maria Moonen, heb ik natuurlijk evenveel genen van Baltus als van Moonen in mij zitten. Beide voorouders heb ik wel uitgezocht, ook de voorouders aan de kant van mijn moeder, namelijk Berns en Cohnen. Maar toch weet ik niet zoveel van mijn Moonen - Donners voorouders. Ergens eind jaren 60 of begin jaren 70 ben ik met Maria Moonen wel eens bij het graf, aan de Akerstraat in Heerlen, geweest van haar ouders, die in de jaren 50 overleden zijn. Toen ik onlangs nog een foto wilde maken, was het graf al geruimd.

Quaden, Quaaden, Quaeden, Quaerden

Ingediend door fred op zo, 05/14/2017 - 21:42

 

Onlangs kwam ik iemand tegen die Quaden heette. En natuurlijk, als ik die naam in mijn stamboomgegevens heb ga ik verder zoeken.
Een tante van mijn vader heette ook Quaden, namelijk Bertha Quaden. Zo woonde bij ons in de buurt, toen ik nog een tiener was. Waarschijnlijk ben ik er een keer geweest.

Maar goed Bertha Quaden, was getrouwd met een broer van mijn Oma aan vaders kant, namelijk met Christiaan Jozef Moonen. Zij trouwden op 3 mei 1928 in Heerlen. In 1962 overleed Christiaan Jozef en Bertha (Anna Maria Barbara) overleed in 1996.

Genealogiedag Limburg 12 maart 2016

Ingediend door fred op vr, 01/29/2016 - 01:22

 

Op 12 maart 2016 is in het Regionaal Historisch Centrum Limburg te Maastricht de Genealogiedag Limburg. Het archief is die dag geopend van 11:00 - 17:00 uur.

Deze dag wordt georganiseerd door:

  • NGV Zuid-Limburg
  • NGV Kempen- en Peelland
  • Koninklijke Vereniging Familiekunde Vlaanderen - Provincie Limburg vzw
  • Regionaal Historisch Centrum Limburg
  • Sectie Genealogie van het Koninklijk LGOG

Hoogtepunten van deze dag zijn ongetwijfeld de lezingen en de uitreiking van de Limburgse Genealogische Penning 'Edmond Delhougne'.

Missende informatie Schoots: digitaal

Ingediend door fred op zo, 11/22/2015 - 21:41

 

Bij het uitzoeken van wat gegevens van een kennis liep ik tegen een "probleem" aan. Via WieWasWie, heb ik een 12-tal kinderen gevonden van het echtpaar Gerardus Schoots x Agatha Passemier.

Daar ik op een gegeven moment ook via huwelijken ben gaan zoeken, kwam ik nog twee kinderen tegen, die geboren waren in 1899 en 1896. Verder trof ik op de Digitale Stamboom Rotterdam maar 7 kinderen aan. Wat nu de oorzaak van het verschil is, dat blijft de vraag. Deze zoektocht levert wel weer op, dat niet alle digitale archieven up-to-date zijn en informatie wel eens verloren kan gaan

Geen gegevens klakkeloos overnemen!

Ingediend door fred op wo, 08/05/2015 - 22:46

 

Vandaag was ik voor mijn onderzoek naar de familie Berns, die tussen 1911 en 1916 naar Eygelshoven zijn gekomen, te gast bij de Heemkunde Vereniging Landgraaf. Ze hebben een schat aan informatie ter beschikking. Ik mocht een keertje gratis rondkijken en gebruikmaken van hun voorzieningen. Daar heb ik dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Heb er tevens ook een boekje over Slot Schaesberg gekocht, daar ik in mijn jeugd, nog de restanten en de boerderij heb zien staan....