Overslaan en naar de inhoud gaan

Genealogie is kennis en informatie delen! Sinds 2005.

Weblinks

Selecteer hieronder een categorie en klik dan op het loepje. Er komt nog een zoekfunctie met een willekeurige tekst.
Link oké
Digitaal zoeken in universiteitsbibliotheek te Düsseldorf De universiteitsbibliotheek in Düsseldorf en Landesbibliotheek Nordrhein-Westfalen zijn nu ook digitaal te doorzoeken. Hier zijn ook gegevens te vinden van het vroegere Duitse gebied in Oost België, het huidige Ost Kanton.
Adresboeken
Link oké
Adresboeken Duitsland

Hier vindt men scans van meer dan 300 Duitse adresboeken.

Index online adresboeken Duitsland

Hier staat een index van ongeveer 1600 Duitse adresboeken. Via deze link kan men zoeken in de index van deze adresboeken. En hier een opsomming van de adresboeken die men kan doorzoeken.

Archieven & Beeldbanken
Link oké
Archief Noord Rijn Westfalen

Via deze link kan je zoeken in de archieven van NRW. Het is opgedeeld in verschillende gebieden, waaronder het Rheinland. Dit deel grenst aan onze oostgrens. In tegenstelling dan wat ik eerst dacht, is er toch behoorlijk wat gedigitaliseerd. Het beste kan men kiezen voor Schlagwortsuche en dan in de linkse kolom bij 'Nur mit Digitalisat' een vinkje zetten.

Archieven.nl

Op deze website zijn archievenoverzichten, inventarissen en nadere toegangen van meer dan 40 archiefdiensten te vinden. Hierin kan op eenvoudige wijze, maar ook op een uitgebreide wijze gezocht worden. Daarnaast wordt er gezocht op gegevens van archiefdiensten en historische verenigingen in Nederland, zoals adressen, verwijzingen naar websites, e-mailadressen en openingstijden. De groep van archiefdiensten die participeren en de hoeveelheid inventarissen en nadere toegangen blijft sterk groeien.

archieven.org

Voor archiefonderzoek en journalistiek:advies, databanken, educatie en onderzoek

Atlas van Blaeu

Zicht op de wereld van de 17e eeuw, in de 21e eeuw !
In 2007 heeft het Regionaal Archief Leiden het initiatief genomen om eenvan haar schatten, een atlas van Blaeu, digitaal toegankelijk te maken.Dit kostbare historische werk, bestaande uit 6 banden, kon vanwege haar kwetsbaarheid niet meer aan het publiek ter beschikking worden gesteld.

Beeldbank cultureel erfgoed

In de Beeldbank staan bijna 1 miljoen foto’s en tekeningen van erfgoed, afkomstig van verschillende bronnen. Een gedeelte van dit beeldmateriaal werd  in de 19e eeuw belangrijk voor het documenteren van erfgoed. Het grootste deel van de foto’s in de Beeldbank is echter gemaakt in de 20ste eeuw.

Biografisch Portaal van Nederland

Dit is de site van het Biografisch Portaal van Nederland. Hier vindt u oude en nieuwe informatie over kopstukken en andere opzienbaren de figuren uit de Nederlandse geschiedenis, van het vroegste verleden tot nu.Het Biografisch Portaal is een samenwerkingsproject van wetenschappelijke en culturele instellingen van Nederland.

Digitaal Stadsarchief van Antwerpen

Site van het stadsarchief te Antwerpen.
Zoeken gaat o.a. via deze link: http://stadsarchief.antwerpen.be/Unrestricted/Zoeken.aspx